Faldsikring kursus – den nødvendige træning i udstyr og regler

Kom på faldsikring kursus med BJ Specialuddannelse & Service. Vi udbyder kursus i faldsikring til industrivirksomheder, håndværksfirmaer, sikkerhedsrepræsentanter og andre, der dagligt arbejder i højden, og skal sikre sig mod fald. Vi udbyder kurser i Kolding, Vejle, Fredericia og mange andre steder i landet.

Brug af faldsikring?

Iflg. AT vejledning D.5.5-3 afsnit 2 (arbejdsgivers pligter)skal personer, der arbejder i højden, for eksempel stilladsarbejdere, tagarbejdere og arbejdere på vindmøller, boreplatforme, byggekraner, i master og lignende have instruktion i brug af faldsikringsudstyr og blive oplyst om faren ved ikke at bruge det.


​Vores kursus tager udgangspunkt i Arbejdstilsynets AT-vejledning D.5.5-3 for arbejde i højden og brug af faldsikring. Du får en grundig indføring i reglerne og bliver oplært i at bruge faldsikringsudstyret.


På vores kursus får du indsigt i, hvilket faldsikringsudstyr du skal bruge i arbejdssituationer, hvor der er risiko for fald fra højder. Du lærer at anvende udstyret og bliver trænet i at gennemføre en redning af en kollega, der har været udsat for fald.

Du lærer hvordan du laver en redningsplan, og vi kan også indlægge redningsøvelser, hvis det ønskes.​

Målgruppe for kurset

Kurset henvender sig til alle, der skal arbejde i højden. Uanset om du er en murer, tømrer, tagdækker, antenne- eller teleteknikker, der skal udføre større eller mindre opgaver i højden, vil det være relevant for dig at tage et faldsikring kursus.

Efter et faldsikring kursus kan du grundlæggende faldsikring

Efter kurset i faldsikring kender du Arbejdstilsynets regler om arbejdets udførelse og kan udfærdige en redningsplan. Du har et godt kendskab til faldsikringsudstyr og er i stand til at vælge, tilpasse og bruge det korrekt. Du kan udføre brugereftersyn af udstyret, og ved hvornår og hvilket faldsikringsudstyr du skal anvende til en given opgave.

Kursusindhold:

  • Lær om faldenergi
  • Få en gennemgang af de vigtigste regler for faldsikring
  • Bliv bekendt med korrekt sammensætning og brug af faldsikringsudstyr
  • Få en gennemgang af relevante brugsanvisninger
  • Kend reglerne for eftersyn og vedligeholde af udstyret
  • Lav praktiske øvelser i brug af faldsikringsudstyret
  • Få en gennemgang af en nødplan
  • Prøv kræfter med en redningsøvelse
  • Lær om kravene til årligt eftersyn, og hvem der må foretage det
  • Få råd og vejledning af professionelle instruktører, mens du prøver udstyret

Kontakt BJ Specialuddannelse & Service og kom på faldsikring kursus

Har du brug for et kursus i faldsikring, så kontakt en instruktør fra BJ Specialuddannelse & Service. Vi sammensætter og skræddersyer et kursusprogram, der matcher jeres branche og behov. Kontakt os på og få et tilbud eller en uforpligtende snak om et faldsikring kursus.

Du er velkommen til ringe til os på telefon 24 48 73 53. Du kan også sende os en e-mail til bj@specialuddannelse.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

Tag et kursus hos BJ Specialuddannelse & Service

Vi ser frem til at hjælpe dig med at opbygge dine færdigheder
​og opnå større sikkerhed på arbejdspladsen.