Faldsikringsudstyr – din sikkerhed, når du arbejder i højden

​Faldsikringsudstyr er en personlig beskyttelsesforanstaltning, der skal sikre dig mod fald fra højder. Arbejdstilsynets AT-vejledning D.5.5-3 fastsætter, at faldsikringsudstyr skal benyttes af alle personer, der arbejder i højden, hvor der er risiko for fald, og hvor man ikke kan sikre mod nedstyrtning ved hjælp af fx rækværk eller stillads.

Faldsikringsudstyr bruges til at hindre personer i at falde, fange eller standse personer der falder, eller sænke og løfte personer op og ned fra fx en mast, silo eller brønd. Udstyret består typisk af seler, stropper, liner og falddæmper.

Man anser faldsikringsudstyr som en nødløsning, der kun er beregnet til arbejde af kortere varighed, hvilket betyder, at man ikke bør arbejde i faldsikringsudstyr i mere end fire timer ad gangen.

Arbejdsgiverens ansvar at stille udstyr til rådighed

Det er din arbejdsgivers ansvar, at stille egnet faldsikringsudstyr til rådighed, når arbejdssituationen kræver det. Ligeledes skal arbejdsgiveren sørge for, at udstyret bliver vedligeholdt og at det kommer til de lovpligtige eftersyn.

Inden du må bruge faldsikringsudstyret, skal du have instruktion i anvendelse af udstyret og oplyses om farerne ved ikke at bruge det. Du skal desuden regne med jævnligt at få genopfrisket brugen af udstyret.​​

Køb eller lej faldsikringsudstyr hos BJ Specialuddannelse & Service

Hos BJ Specialuddannelse & Service sælger og udlejer vi faldsikringsudstyr. I de produkter vi forhandler, lægger vi stor vægt på kvalitet og dermed sikkerhed. Derfor samarbejder vi med førende europæiske leverandører af udstyr.

Vores løsninger inden for faldsikringsudstyr kan tilpasses til et hvert behov. Kontakt os gerne for sparring og rådgivning. Sammen finder vi den løsning det udstyr, og den priser passer til dig.

​Ring til os på telefon 24487353 eller send en e-mail til bj@specialuddannelse.dk.

Tag et kursus hos BJ Specialuddannelse & Service

Vi ser frem til at hjælpe dig med at opbygge dine færdigheder
​og opnå større sikkerhed på arbejdspladsen.