Højderedning – redning i de højere luftlag

Højderedning handler om redde mennesker, der er kommet til skade et sted højt oppe i luften eller langt nede i jorden. BJ Specialuddannelse & Service udbyder kurser i højderedning i Kolding, Vejle, Fredericia og mange andre steder i landet.

Redning i højde kan blive nødvendigt alle steder, hvor mennesker arbejder i højden. Hvis de pludseligt får et ildebefindende, eller kommer ud for en arbejdsulykke, og ikke kan redde sig selv, er man nødt til at fire dem ned. Redningen foretages med redningsudstyr fastspændt til deres sele eller ved hjælp af en båre, og det kan i nogle tilfælde kræve minimum to uddannede kolleger eller reddere.

Højderedning kan ske fra bygninger, master, byggekraner, vindmøller, brønde osv. Det sker ind i mellem, at en rutchebane sætter sig fast, og gæsterne må redes via højderedning. De fleste højderedninger i Danmark bliver dog ikke foretaget fra forlystelsesparker, højhuse eller tårne, men i naturen fra, for eksempel, en skrænt. Der bliver imidlertid flere og flere vindmøller, og de bliver højere og højere, så højderedning fra vindmøller, er et noget der fremover vil komme mere fokus på.​

Redning i højde kræver træning og dobbelt sikkerhed

Man skal helst ikke lide af højdeskræk, hvis man skal tage del i højderedning. Derimod skal man gerne være uddannet i det. Højderedning kræver en del af redderne, og for at kunne varetaget ansvaret for højderedning, er uddannelse og træning et must. Det kan du læse mere om på vores side højderedning kursus.

Den største udfordring med højderedning er sikkerheden. Sikkerheden skal både være i orden, når der arbejdes i højden, og når reddes i højden. 

Det gælder både sikkerheden for den der skal reddes, og dem der skal redde personen. På kurser i højderedning bruger man dobbeltsikring på kursist. Det vil sige, at hvis redningsudstyret svigter, er der en ekstra sikkerhed, der kan sættes i stedet.

Kontakt BJ Specialuddannelse & Service om højderedning

Vil du vide mere om højderedning og faldsikring, eller har jeres virksomhed brug for personale, der er uddannet i højderedning? Kontakt os i dag, for en uforpligtende snak om, hvad vi kan tilbyde jer af vejledning og træning i højderedning.

​Du kan ringe til os på telefon 24487353. Du kan også sende os en e-mail til bj@specialuddannelse.dk.​

Tag et kursus hos BJ Specialuddannelse & Service

Vi ser frem til at hjælpe dig med at opbygge dine færdigheder
​og opnå større sikkerhed på arbejdspladsen.