Rope Access – kursus i erhvervsklatring

Vi er højt specialiseret inden for sikkerhed og redning​

Har du eller dine medarbejdere brug for et kursus i Rope Access? Så er vi dette rette sted for din virksomhed. Hos BJ Specialuddannelse & Service udbyder vi kurser i blandt andet erhvervsklatring, der også kaldes for arbejdsklatring. Vi er højt specialiseret og har altid et højt serviceniveau.

BJ Specialuddannelse & Service tilbyder undervisning til private og erhverv i hele Danmark. Det kan være arkitekter og entreprenører samt boligforeninger og hele facility service-branchen. Det kan også være shippingbranchen, vindmølleindustrien eller olie og gas-branchen med videre.

Kurset består af 4 dages træning
​og 1 dags evaluering​

SPRAT er et amerikansk rebsystem og en af de mest anerkendte certificeringer på verdensplan. Det opnås verden over gennem ensrettede og målrettede vejledninger om, hvordan man udfører arbejde i reb.

Kurset tager 5 dage, som er fordelt på 4 dages træning og 1 dags evaluering med ekstern evaluator. Det er et praktisk kursus, hvor vi helst bruger tid i rebene frem for i teorilokalet. Derfor stiller kurset nogle fysiske krav. Eller også skal man have en stærk vilje.

Vi tilbyder undervisning i niveau 1 for nye og gencertificering for erfarne, som enten skal vedligeholde deres viden eller avancere til et højere niveau.

Kurset i Rope Access består af:

  • Redninger
  • Knob og stik
  • Kendskab til arbejdsmetoder
  • Kendskab til roller og ansvar for hvert niveau (1, 2 og 3)
  • Krav til ankerpunkter og rigninger
  • Kendskab til udstyr og anvendelse
  • Klatring på konstruktioner
  • Sikker bevægelse mellem reb/rigninger
  • Teoretisk evaluering (ekstern evaluator)
  • Praktisk evaluering (ekstern evaluator).

Metoden er mere sikker end brugen af stillads, lift eller kran. Dertil kommer, at rebet kan være i en taske. Derfor er det en hurtig, fleksibel og omkostningsvenlig løsning. Der er end ikke behov for store foranstaltninger i form af afspærringer og lukning af områder, og der opstår heller ikke skader på eller omkring bygninger.

Vi følger de internationale IRATA/SPRAT-standarder​

Sikkerhed er grundpillen i alt arbejde med reb. Derfor har vi taget sikkerhedsprincipperne fra den industrielle verden og kombineret dem med de bedste teknikker fra klatreverdenen. Vi arbejder altid to personer sammen, og der skal altid være mulighed for, at de to personer kan redde hinanden i en nødsituation.

Vi arbejder ud fra de internationale IRATA/SPRAT-standarder, og arbejdet bliver altid indledt med en risikovurdering. 

Denne indeholder en nøjagtig beskrivelse af arbejdet samt en beskrevet vurdering af potentielle farlige situationer. Samtidig bliver der lavet en redningsplan for teknikerne, så alt er gennemtænkt, vurderet og planlagt på forhånd.

Kontakt os for at bestille et
​kursus i Rope Access​

Du er velkommen til at få mere information om erhvervsklatring. Du kan bestille kurset med det samme, men vi kan også sende et uforpligtende tilbud med en fornuftig pris på et kursus i Rope Access. 

Tag et kursus hos BJ Specialuddannelse & Service

Vi ser frem til at hjælpe dig med at opbygge dine færdigheder
​og opnå større sikkerhed på arbejdspladsen.